Podeu veure alguns dels nostres treballs en aquest departament.
ARQUEOLOGIA
Art rupestre a les fonts del Betwa (Madyha Pradhes, l’Índia).
Een la conca alta del riu Betwa (Madyha Pradesh, l’Índia), en la serralada de Vindhya, es localitza un elevat nombre d’estacions d’art rupestre. Bhimbetka és un dels enclavaments més coneguts per haver sigut objecte d’un major nombre d’estudis i també perquè des de l’any 2003 forma part de la Llista del patrimoni mundial de la UNESCO. Al seu voltant es localitzen un total de 46 enclavaments amb centenars de balmes pintades en el que constitueix un dels nuclis d’art rupestre més rics del món. Un és el pujol de Kathotia, objecte d’aquest projecte. El projecte se centra en la localització, documentació i anàlisi estilística dels conjunts d’art rupestre localitzats a la vall de Kathotia.
Estudis tècnics i científics que es realitzen: inventari i catalogació de conjunts rupestres, documentació de sèries gràfiques: anàlisi de composició i estil, diagnòstic conservatiu i estudi de context arqueològic.
Primeres evidències de presència humana a la península Ibèrica: Alt de Las Picarazas (Andilla, València).
L’alt de Las Picarazas és un jaciment arqueològic localitzat a la serra d’Alcotas (Andilla, València). Es tracta d’una cavitat càrstica que conserva un depòsit sedimentari de cronologia plistocena. Les sèries bioestratigràfiques i el paleomagnetisme situen la seqüència del jaciment entre 1.500.000 i 700.000 anys d’antiguitat. Al llarg d’aquest interval s’han identificat diversos episodis de presència humana, el més antic en la base del depòsit en dates d’1,5 milions d’anys.
Estudis tècnics i científics que s’han de dur a terme: excavació arqueològica, restauració de restes òssies, estudi de processos tafonòmics i anàlisi taxonòmica. Estudis geofísics; anàlisi sedimentològica, paleomagnetisme i datacions absolutes per ESR.